Un mural de Larouch culmina la commemoració del Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones a Els Poblets

  • Un mural de Larouch culmina la commemoració del Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones a Els Poblets
  • Un mural de Larouch culmina la commemoració del Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones a Els Poblets
  25/11/2023

La inauguració del mural en el carrer Riu, portat a cap per l’artista urbà, Larouch i el recital de Poetes per la Cultura han culminat la commemoració del 25N a Els Poblets.

        El mural, pintat en la paret exterior de l’antic frontó sota el lema “Vives ens volem”, ha reivindicat la necessitat d’eradicar aquesta xacra en l’actual societat. En aquest mateix propòsit han incidit Pepe Tormo, Catina Rubio, Pablo Segarra, Salomé Buigues, Angel Rebollar, Ángela Alonso , Mario Garcia, María Boaca i Pepi Valenzuela en la rapsòdia de peces pròpies per a mostrar-se feministes per dignitat al no entendre un mon on estiga present la discriminació per prejudicis de sexe, raça o orientació sexual.

        L’acte, que ha comptat amb la presència d’una nodrida representació de l’equip de govern amb l’alcalde, José Luis Mas, al cap, ha tingut com a epíleg el parlament de la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Natalia Carrió, per a fer una reflexió al voltant de que “el 25 de novembre ens convida a continuar treballant per a eliminar les desigualtats de gènere i crear un mon sense violència per a totes les dones”. Aquesta al·lusió l’ha portada a dedicar un record a les 53 dones que han perdut la vida enguany  a causa de la violència, per a apuntar que “cadascuna d’elles tenia un somni, una esperança i un futur”.

        Amb eixa premissa ha associat el color morat com “el de la fortalesa, empoderament i valentia de la dona”, que junt amb el verd esperança, han estat utilitzats per l’autor del mural com a símbol de la lluita “per un futur on totes les dones puguem viure sense por ni opressió”.

        Finalment ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament d’Els Poblets per a continuar en la promoció de polítiques que fomenten la igualtat de gènere, l’educació dels valors i la prevenció de la violència.

<<< Tornar a la portada