Una fira per a beure-se-la

Una feria para bebérsela
  16/04/2022

La Fira del Vi de Marina de Dénia reunirà més de 300 referències

R.R.F.

“Si el nostre producte estrela és la gastronomia ha d'anar lligada a un bon beure i a un bon vi”. Així s'expressava l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, durant la presentació de la II Fira del Vi de Marina de Dénia. El certamen se celebrarà els dies 29 i 30 d'abril en el Moll de Ribera i comptarà amb la participació de més de 20 cellers, espanyoles, algunes d'elles de la comarca i altres estrangeres. Hi haurà també espai per a l'alimentació, amb un xicotet apartat de productes artesans de proximitat, alguna cosa que no podia faltar en un acte celebrat en una ciutat on la gastronomia té un pes tan important, com va manifestar Gabriel Martínez, director del port esportiu. Amb les inscripcions encara obertes, l'organització calcula que es posaran a la disposició dels visitants unes 300 referències de vins i caves, que podran degustar en la mateixa fira o bé comparar per a portar-li-les a casa o per a menjar o sopar en algun dels restaurants de Marina de Dénia.

El format de la fira serà similar al de l'edició anterior, amb al voltant de 30 haimes instal·lades en el moll, que es planteja com el lloc idoni per a passejar, visitar els llocs de cada celler i degustar els seus vins. Gabriel Martínez ha destacat el paper de Cellers Vicente Gandia en l'organització de la Fira del Vi de Marina de Dénia, que al costat de Cellers Blasco són els dos pilars d'un certamen que pretén posar en valor el ric patrimoni agrícola de la comarca, més enllà de la seua oferta de sol i platja. Així, a més de comptar amb la presència de cellers i productors de la Marina Alta, també participaran els alumnes del Cicle de Formació Professional de grau mitjà d'olis d'oliva i vins de l'IES de Teulada. En una de les carpes del moll, presentaran els cinc vins que han elaborat. Serà una oportunitat per a posar en escena el seu treball, poder degustar-los i valorar el que han fet. El director del port esportiu i turístic Marina de Dénia s'ha mostrat especialment il·lusionat amb la seua participació, al mateix temps que ha tirat una llança en pro de la reactivació del camp i l'agricultura de la zona per a donar als joves una eixida professional. “Ens fa molta il·lusió aquesta participació ja que treballem perquè els joves no marxen de la nostra comarca i aquest cicle ajuda al fet que puguen reactivar els nostres productes”, ha dit Martínez.

La presència de productors de la comarca ha sigut valorada per l'alcalde com un valor afegit a la fira del vi. Vicent Grimalt ha agraït iniciatives com aquesta que, com les activitats lligades a l'art que organitza Marina de Dénia, contribueixen a la promoció turística de la ciutat més enllà del sol i la platja. Ha aplaudit igualment que s'haja triat la data del 29 i el 30 d'abril, a les portes d'un pont i fora de la temporada alta, i ha manifestat el seu desig que es recuperara el Saló Nàutic, un altre dels esdeveniments organitzats per Marina de Dénia fora de temporada i que precisa d'un espai prou ampli per a poder amarrar les embarcacions del qual ara no es disposa perquè el port està al complet. 

 

Ponència de Santos Ruiz

Com en la primera edició, la fira s'estructurarà en un matí per a professionals, la del divendres 29 d'abril, amb tastos específics per a ells i una ponència a càrrec de Santos Ruiz, gerent de l'a DO Arròs de València i crític gastronòmic. L'aforament és limitat i es requereix inscripció per a poder assistir a la xarrada. 

Ja a la vesprada, entre les 18 i les 22 hores, la fira estarà oberta al públic en general. També el dissabte, d'11 a 14 h. i de nou de 18 a 22 h. L'entrada al recinte és gratuïta i hi haurà música en directe. Podran comprar-se tiquets de 5 euros per a tres copes de vi o dos per a menjar. Les empreses que vulguen participar en la fira poden inscriure's fins al pròxim 22 d'abril.

Vicente García, account manager nacional de Cellers Vicente Gandia, ha recordat l'èxit que va tindre la primera edició de la fira i s'ha mostrat optimista en què aquest es repetisca i, si la climatologia no ho impedeix, se superen les visites.

El cartell de la fira està dissenyat amb la imatge d'una obra realitzada per l'escultor Toni Marí que es troba en l'Art en Barrica, el Museu Foia de Cádenas dels Cellers Vicente Gandia. L'artista de Xàbia, col·laborador habitual de Marina de Dénia, ha mostrat la seua satisfacció per compartir aqueix espai amb artistes de la talla de Mariscal o Miquel Navarro. “És un honor haver creat aquesta peça per a aquest museu”, assenyalava el dimarts en la presentació de la fira. Marí juga amb el cep esculpit, situada en el centre, i una barrica pintada de roig per a reivindicar el color del vi, en una mescla d'art figuratiu i disseny que respon, com ell diu, a “un esperit viu”.

<<< Tornar a la portada