Una trentena de persones s’endinsen en el passat i present dels riuraus a Ondara

  • Una treintena de personas se adentran en el pasado y presente de los riuraus en Ondara
  • Una treintena de personas se adentran en el pasado y presente de los riuraus en Ondara
  20/09/2021

La iniciativa portada a cap per la Regidoria de Patrimoni d’Ondara per a posar en valor el passat panser del municipi amb una visita guiada ha comptat amb una trentena de participants. Aquests, que havien esgotat totes les places disponibles, han estat guiats al llarg del recorregut Riuraus, ara i adés per la intèrpret ambiental, Maria Roselló.

        La responsable de l’àrea de Patrimoni, Raquel López, ha anunciat que a la vista de l’interès suscitat per la iniciativa pròximament es programarà una nova visita que promocione altres edificacions típiques que encara romanen al terme del que va ser el principal pilar econòmica de la comarca fins a primeries del S.XX.

        Així mateix ha recordat que la Ruta dels Riuraus d'Ondara està publicada en Wikiloc, com a portal de referència de les principals rutes senderistes i ciclistes, per a promocionar un projecte que forma part de l'Associació Ruta dels Riuraus de la Marina Alta. La ruta en qüestió, segons especifiquen des del departament de Patrimoni, va estar configurada com un recorregut circular, amb eixida i arribada des del Prado d'Ondara, amb 13,4 quilòmetres. No obstant, han advertit que el fet de que els 19  riuraus catalogats són propietat privada ha comportat la selecció d’aquells que es poden observar des del camí com

els anomenats Soler I, Casa Pepa, Casa dels Nispros o de Ferrando, Casa Dràpula, Casa Carrió, Casa Estarca, Vil·la  Maria Luisa, Casa Iñareta, o riurau Beniarbeig.

 

 

Subscriu-te!