Una visita per a parlar de bombes i refugis tanca el diumenge les activitats de difusió de la Guerra Civil 

Una visita para hablar de bombas y refugios cierra el domingo las actividades de difusión de la Guerra Civil
  21/10/2021

 

Dénia va ser objectiu de les bombes del bàndol nacional durant la guerra. Les seues fàbriques de joguets reconvertides en fàbriques d'armament i el port feien d'ella un blanc desitjable. De les bombes que van caure i de la construcció dels refugis per a la protecció de la població parlarà el diumenge 24 d'otubre l'arqueòleg Toni Vergl en l'última de les conferències sobre del cicle La Defensa en Temps de Guerra. Serà més aviat una visita guiada que arrancarà en la Plaça del Consell i finalitzarà en el port, on el director del Servei Municipal d'Arqueologia, Josep A. Gisbert, aprofundirà de la transformació que va patir aquest últim a conseqüència dels bombardejos. Allí, enfront del Museu de la Mar, els participants podran apreciar a través de diverses fotografies preses durant la República i després de la guerra alguns dels canvis substancials que ha patit la façana marítima, molts d'ells propiciats en bona part per les bombes.

El del diumenge serà un nou passeig per la memòria que posarà fi al programa de difusió iniciat a mitjan setembre dins d'un projecte més ampli sobre la República i la Guerra Civil, finançat per la

Conselleria de Participació, Transparència, CoopCooperación i Qualitat Democràtica. La iniciativa ha tingut molt bona acceptació i, pese al caràcter limitat dels grups, en tots els casos s'ha reunit a entre 35 i 50 persones. Com en les altres activitats, es requereix inscripció prèvia en el Museu Etnològic o al telèfon 966420260.

 

Subscriu-te!