La Vall de Gallinera dedica l’àrea esportiva al seu campió tetraplègic Ivan Alemany

  • Vall de Gallinera dedica el área deportiva a su campeón tetrapléjico Ivan Alemany
  • Vall de Gallinera dedica el área deportiva a su campeón tetrapléjico Ivan Alemany
  • Vall de Gallinera dedica el área deportiva a su campeón tetrapléjico Ivan Alemany
  01/03/2021

“L’any passat ja em van ajudar molt amb la cadira de rodes i enguany encara s’han superat més”

 

Ivan Alemany Puchol, sis voltes campió de Boccia de la Comunitat Valenciana, està que no cap dins d’ell de goig. El seu poble natal, la Vall de Gallinera, ha dedicit posar-li el seu nom a l’àrea esportiva de la Carroja, arran una iniciativa que va moure el grup Gent per la Vall en l’anterior legislatura i que s’ha fet realitat ara fa un mes, amb un acord de ple unànime. El cartell ja indica des de fa uns dies la localització de les instal·lacions amb el nom d’Ivan.

            Aquesta iniciativa suposa en primer lloc un reconeixement als mèrits esportius d’Ivan: a més de sis voltes campió de la lliga de la Comunitat Valenciana, ha sigut també campió autonòmic de Copa i Subcampió dEspanya, tant en individual com per parelles, que és com es pràctica aquesta modalitat esportives.

            Lesport de la boccia, els orígens de la qual es remunten a la Grècia Clàssica, el practiquen persones en cadira de rodes que tenen paràlisi cerebral, lesió cerebral o discapacitat física severa, i que es col·loquen en un dels extrems del camp, des d'on llancen les boles. Aquest esport forma part del programa paralímpic des dels Jocs de Nova York 1984 i es practica en més de 50 països de tot el món.

            Ivan, amb 32 anys, és tetraplègic degut a una lesió medul·lar alta que li impedeix la mobilitat de cames i braços. Va patir un accident de moto fa ara 14 anys del qual li va costar molt recuperar-se. Ara, a través de l’esport de la boccia, ha donat visibilitat al seu afany de superació que l’ha ajudat a recuperar la vida. Se sent molt agraït pel suport més pròxim de la seua família i del seu entrenador, i també del seu poble. “L’any passat ja em van ajudar molt per a comprar-me una cadira de rodes, i ara enguany encara s’han superat més”, assenyala davant la iniciativa de posar-li el seu nom a l’àrea esportiva.

            Va ser durant la rehabilitació que practicava a un gimnàs de València -actualment viu a Catarroja- quan va entrar en contacte amb el club Amics de la Boccia, que l’introduïren en el joc. I d’ahí a competir i guanyar títols, fins que la pandèmia li ha frenat l’activitat esportiva en el millor moment. De fet, havia participat en dues convocatòries de la selecció espanyola.

            Però el seu ànim no decau i només espera tornar a entrenar i competir perquè s’ha marcat un objectiu molt seriós: guanyar el campionat d’Espanya. Sap que no serà fàcil, “perquè allí estan els millors de cada lliga”, però també que no hi ha res impossible per a ell.

 

ACARONAR EL NOSTRE VEÍ

 

            El fet de posar-li el nom del seu campió a l’àrea esportiva respon a diverses motivacions. Per un costat, visibilitzar aquest tipus d’esports que no gaudeixen de la mateixa popularitat que d’altres. Però també “acaronar al nostre veí Ivan, perquè és un exemple de superació i ha fet molts mèrits”, assenyala la regidora de Comunicació i Turisme de la Vall de Gallinera, Majo Puig.

            “El seu caràcter va lligat al nostre poble”, afegeix la regidora. Un municipi, el de la Vall de Gallinera, humil i amb una realitat pròpia i diferenciada dins de la comarca -cap altre municipi és tan dispers com aquest, amb distintes poblacions- i que lluita per fer possible el seu desenvolupament, assenyala.

 

 

fotos 8alemany

<<< Tornar a la portada