Varadero Port Dénia inverteix 5.505.000 euros en la millora de les seues instal·lacions

  • Varadero Port Dénia invierte 5.505.000 euros en la mejora de sus instalaciones
  • Varadero Port Dénia invierte 5.505.000 euros en la mejora de sus instalaciones
  07/12/2023

Abel Matutes qualifica l'actuació de “avanç sense precedents” i subratlla l'impacte econòmic i laboral que tindrà en l'entorn

 

Pas de gegant per al port de Dénia. Varadero Port Dénia ha inaugurat les obres d'ampliació de les seues instal·lacions, en les quals s'han invertit 5.505.445 euros. Els treballs han suposat la millora d'estes últimes i una gran aposta pel port. S'ha actuat sobre una superfície de 22.111 metres quadrats i s'ha dotat al varador d'un nou travelift (grua especialitzada), amb una capacitat de càrrega de 620 tones i un fossat d'encallat de 5 metres de profunditat, entre altres coses. Abel Matutes, president del Grup Matutes, propietari del varador, va qualificar ahir l'actuació de “avanç sense precedents” i va subratllar l'impacte econòmic i laboral que tindrà en l'entorn, no sols a Dénia sinó en tota la Comunitat Valenciana, va precisar.

 

A la creació de nous llocs de treball i a la seua repercussió en altres empreses relacionades amb la seua activitat -fusters, electricistes i altres- es va referir també el pressent de la Generalitat, Carlos Mazón, qui va parlar del “efecte anomenada” i de “professionalització d'un sector auxiliar al més alt nivell” que suposaran les noves instal·lacions. Mazón va aplaudir la “visió i decisió” del Grup Matutes i va destacar que ha triat “el millor port possible del món per a realitzar una inversió”, que suposarà un impuls “per a la millor comarca del món”, perquè -va reiterar- “Dénia i la Marina Alta tenen el valor afegit de ser la millor comarca del món”

El president es va referir a la qualitat de les instal·lacions, al potencial extraordinari de clients que tenen i a l'aposta per la diversificació i la desestacionalització que es fa. Va enaltir els valors de Dénia i del seu litoral i va afirmar que de tots els ports de competència exclusiva de la Generalitat Valenciana “el de Dénia és prioritari”.

També l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i el director general de Varadero Port Dénia, Albert Morell, van apuntar a la creació de nous llocs de treball, directes i indirectes, que portarà aparellada la millora i ampliació de les instal·lacions, “un nou teixit empresarial amb empreses de diferents sectors que potenciaran l'economia local”, va indicar Morell. En l'actualitat treballen en el varador més de mig centenar de persones i té una superfície total de 50.030 m².

Grimalt va felicitar l'empresa per reconéixer la importància del port de Dénia realitzant una inversió tan important i mostrar el seu compromís amb la comarca donant peu a noves oportunitats laborals i econòmiques. Es va referir a les dificultats per a trobar treballadors en una ciutat que ha viscut durant molt de temps d'esquena a la mar i va subratllar la importància d'impulsar la formació professional en oficis relacionats amb la mar. 

Abel Matutes va fer menció també al vincle geogràfic, afectiu i sentimental entre Dénia i la seua terra, Eivissa.

<<< Tornar a la portada