Viatjar a Kenya per a lluitar contra la ceguesa

  • Viajar a Kenia para luchar contra la ceguera
  • Viajar a Kenia para luchar contra la ceguera
  09/10/2021

Un equip mèdic, format per tres cirurgians oftalmòlegs, dues infermeres, tres optometristes i un metge, va emprendre el dijous un viatge rumb a Kenya. Es tracta d'una expedició de l'ONG calpina Visió sense Fronteres, coordinada per Isabel Signes. L'objectiu està més que clar, realitzar entre 250 i 300 intervencions quirúrgiques en la localitat de Nairobi a pacients amb problemes de visió dins d'una nova campanya de prevenció i tractament de la ceguesa. Signes comenta que “l'operació de cataractes és ràpida i segura. És una operació ambulatòria, revisem els ulls l'endemà i donem les indicacions de medicació”.

La major part de l'equip tornarà a Espanya el dia 15 però Signes es quedarà uns dies més per a oferir unes classes d'optometria en la universitat i realitzar les revisions. “Col·laborarem amb dos hospitals dels suburbis de Nairobi”, apunta. El material quirúrgic, les lents intraoculars i la medicació són aportats per l'ONG calpina. 

La història de Visió Sense Fronteres comença en 1998 quan Isabel Signes coneix a Vicente Ferrer i la seua labor humanitària a l'Índia. La primera expedició va ser a aquest país asiàtic amb les maletes plenes d'ulleres, un retinoscopio i una caixa de proves per a revisar als xiquets de la Fundació Vicente Ferrer en Anantapur. Una vegada constituïda oficialment l'ONG, la següent va ser a Marràqueix per a revisar la visió dels minusvàlids de la Fundació Hassan II. I, des de llavors, no han estat per tot el món, des de Burkina Faso, Camerun, Cuba, Etiopia i l'Índia fins a Kenya, Mali, el Marroc, Mauritània, Mèxic, Moçambic, Namíbia, Nicaragua, Paraguai, el Perú i el Senegal.

Visió sense Fronteres està declarada com a associació d'utilitat pública i centra la seua acció en la prevenció de la ceguesa en dues de les seues més importants causes, les cataractes i l'error refractiu no corregit. Aquesta ONG compta hui dia amb 300 associats i benefactors i més de 40 voluntaris. 

Les estadístiques ho diuen tot ja que, en els seus 23 anys d'història, Visió sense Fronteres ha atés a més de 100.000 persones, s'han realitzat 8.353 cirurgies de cataractes i s'han donat més de 35.000 ulleres. 

Subscriu-te!