Xàbia celebra la I Setmana del Medi Ambient amb un premi per a projectes de defensa o millora de l'entorn natural

Xàbia celebra la I Semana del Medi Ambient con un premio para proyectos de defensa o mejora del entorno natural
  22/05/2024

La Regidoria de Medi Ambient i Serveis de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeixen Juanlu Cardona i Juanjo García, en col·laboració amb l'empresa responsable del servei de recollida del fem, ha organitzat per a la primera setmana de juny la I Setmana del Medi *mbient de Xàbia. Es tracta d'una iniciativa amb la qual es pretén difondre i conscienciar sobre el respecte a l'espai en el qual vivim i que puguem deixar-lo tal com ens el van deixar els nostres avantpassats. 
    Les activitats es desenvoluparan de l'1 al 8 de juny, i inclouen una jornada de neteja Contra la *Basuraleza, a més d'altres actes dirigits als més xicotets, tallers, una exposició, i com una projecció de curts de temàtica vinculada al medi ambient del festival *SunCine de Barcelona, un dels certàmens més importants de cinema centrat en el Medi Ambient. 
    El plat fort de la I Setmana del Medi Ambient de Xàbia és el Premi Medi Ambiental, les bases del qual estan publicades en la web municipal, i amb el qual es pretén reconéixer la labor i el treball d'entitats, col·lectius, empreses i veïns i veïnes, en la defensa del nostre territori i l'entorn natural. 
    Segons ha explicat el regidor Juanlu Cardona, “el termini per a la presentació de candidatures als premis està obert des d'aquest mateix dia fins al 27 de maig”. Cardona ha comentat que un jurat decidirà les tres categories del premi i els millors seran reconeguts públicament en una gala que se celebrarà el dia mundial del Medi Ambient (el dimecres 5 de juny) en el saló de plens. 

PROGRAMA D'ACTES

DISSABTE 1 DE JUNY
Jornada contra la Basuraleza (*) de l'amb el projecte Allibera, SeoBirdlife-Ecoembes, Tetma, Creu Roja i Xàbia, Neta et vull i el Lady Elizabeth School. 

DIUMENGE 2 DE JUNY
Ruta interpretativa botànica (*), arqueològica Parc Natural del Montgo, i visita a l'espai apícola de “Mel Montgó”. 

DILLUNS 3 DE JUNY
Exposició itinerant “Sostenibilitat” en la planta dessaladora, es podrà visitar fins al 17 de juny.

DIMECRES 5 DE JUNY.
Dia del Medi Ambient. Acte solemne entrega premis I Premis Medi Ambient Xàbia. 

DIJOUS 6 I DIVENDRES 7 DE JUNY
Mostra de Curts de temàtica de Medi Ambient de la mà del festival SunCine a la Casa de Cultura

DISSABTE 8 DE JUNY
Tallers mediambientals per a xiquets i xiquetes a l'esplanada de port de Xàbia (al matí).
    
(*) Per a la jornada de neteja contra la basuraleza i la ruta botànica es necessitarà inscripció prèvia.

<<< Tornar a la portada