Canfali Marina Alta

Compromís exigeix al govern central que permeta als ajuntaments invertir els romanents en ajudes de proximitat

Compromís exigeix al govern central que permeta als ajuntaments invertir els romanents en ajudes de proximitat
  01/04/2020

Compromís insta al govern central que permeta als ajuntaments poder invertir els seus romanents de tresoreria en polítiques de proximitat coordinades amb la resta d’institucions, especialment la Generalitat, per a pal·liar la crisi social i econòmica derivada de l’emergència sanitària per la Covid19. Així ho han reclamat els tres grups de la coalició a les diputacions de Castelló, València i Alacant, i aquesta ha estat una petició explícita del diputat de Compromís Joan Baldoví al govern de l’Estat per incloure a les mesures que està impulsant, sense una resposta clara ara per ara.

La llei d’estabilitat pressupostària preveu un sostre de despesa dels Ajuntaments perquè el superàvit es puga destinar essencialment a pagar el seu deute. A la pràctica esta situació ha provocat que els ajuntaments disposen de grans quantitats de diners immobilitzats en comptes corrents bancaris, una xifra que segons la FEMP és de 525 milions en els municipis valencians. 

Des de Compromís no s’entén com havent recursos econòmics a l’abast i no es poden invertir amb allò que ara fa realment fa falta per combatre la crisi sanitària.

Cercar notícies
Agenda