De Xàbia al centre tecnològic de Silicon Valley

De Xàbia al centro tecnológico de Silicon Valley
  28/08/2018

Alumnes del col·legi Maria Immaculada projecten una aplicació per a mòbil que és reconeguda en un prestigiós concurs interna-cional

LLUIS PONS

De Xàbia al centre tecnològic de Silicon Valley, regió de San Francisco que alberga les majors corporacions de tecnologia del món. Un somni inimaginable fa tot just uns mesos, quan al col·legi Maria Immaculada de Xàbia desembarcava una proposta per participar en un prestigiós concurs internacional sobre tecnologia, el Technovation Challenge. Dirigit exclusivament a dones, i en categoria sènior i júnior, per a xiques de 10 a 18 anys. La proposta arriba al centre a través de l'organització Power To Code, que contribueix a donar presència a les dones en el món de la tecnologia i la programació, i que alhora actua d'ambaixadora d'aquest concurs. María José Valori, de Power To Code, dóna a conèixer la idea a la professora d'Informàtica del Maria Immaculada, Rosa Maria Bosch, que al seu torn la trasllada als alumnes de la classe de tercer d'ESO.
La finalitat del concurs és crear una aplicació per a mòbil que ajudin a resoldre problemes reals i cobrir necessitats socials en el seu entorn. Després de l'anàlisi de diverses propostes sorgeixen dos equips d'alumnes, el EcoTem i el JoinUs. El primer amb una iniciativa per ajudar en les tasques de reciclatge.

<<< Tornar a la portada