El bàsquet de Calp plora la mort de Pedro Ferrándiz, molt vinculat al club local

El baloncesto de Calp llora la muerte de Pedro Ferrándiz, muy vinculado al club local
  08/07/2022

El bàsquet de Calp està de dol, després de conéixer la mort del qual fora un gran entrenador de bàsquet en els anys seixanta i setanta, i que es va involucrar en l'esport de la canastra de la vila durant molts anys. Ferrándiz, que havia complit els 93 anys, era natural d'Alacant i va passar alguns estius a Altea, des d'on es va vincular a Calp. Ací va promocionar, amb la seua figura i la d'altres jugadors professionals de l'època, el bàsquet entre els més joves, amb campanyes tan enginyoses com la de Joc Va netejar, que va consistir a instal·lar canastres per tot el nucli urbà per a formar pistes que batejava amb el nom de jugadors professionals, perquè els més joves practicaren el bàsquet.
    Va assistir durant molts anys a les presentacions del club calpí de bàsquet, i fins i tot va arribar a instal·lar una delegació a Calp de la fundació que va crear i que porta el seu nom, amb seu central en Alcobendas. La seua labor va ser reconeguda per l'Ajuntament de Calp, que li va concedir la medalla de plata al mèrit esportiu, en l'època que va ser alcalde Javier Morató. La seua última aparició en acte públic amb el club de Calp va ser en el 2013, amb motiu del cinquanta aniversari de l'entitat.

 

FOTO: Pedro Ferrándiz, en el centre, entre l'ex alcalde de Calp Javier Morató i l'ex jugador de bàsquet Delón Turner, un dels americans que van jugar en el club local.

<<< Tornar a la portada