El calpí Álvaro Pino i la deniera Laura Crespo fan història en la gimnàstica rítmica espanyola

  • El calpino Álvaro Pino y la dianense Laura Crespo hacen historia en la gimnasia rítmica española
  • El calpino Álvaro Pino y la dianense Laura Crespo hacen historia en la gimnasia rítmica española
  22/03/2021

El calpí Álvaro Pino i la deniera Laura Crespo han fet història en la gimnàstica rítmica espanyola després de la seua participació en el Campionat d'Espanya Absolut de Conjunts, que per primera vegada ha permés als homes compartir equip amb dones, en els anomenats conjunts mixtos. El campionat es va celebrar a València el passat 19 de març, dia de San José. Álvaro Pino i Laura Crespo, que representaven al Club Colonial Sport de València, juntament amb els seus companys Álvaro Pradas, David Perez, Javier García i Ymalai García (suplent), es van proclamar campions d'Espanya en la categoria sènior en la classificació mixta i en la final per aparells, i subcampions d'Espanya en la general de conjunts. Aquest subcampionat els permet ascendir a la màxima categoria, a Primera, on competiran amb els millors clubs nacionals l'any vinent. 

El Club Colonial Sport va ser l'únic dels  participants mixtos que va comptar amb quatre xics i una xica, ja que la resta estava formada per un o dos xics. 

La dianense, que es va retirar en 2019 per lesions i va començar els seus estudis en la universitat, va tornar a la gimnàstica amb el Colonial conscient de les possibilitats de fer història.

El Colonial va començar a preparar a la fi de desembre amb tot just un dia o dos a la setmana d'entrenaments. El gran esforç realitzat pels seus gimnastes, sota la direcció de les entrenadores Mónica Novelles i Marta Berrios, s'ha vist recompensat amb aquests títols i l'ascens a Primera.

<<< Tornar a la portada