Enric Aguilar crea Alakazum!: el joc que combat l'imperialisme cultural ianqui

Enric Aguilar crea Alakazum!: el juego que combate el imperialismo cultural yanki
  11/08/2018

Els jugadors han de reunir personatges i elements culturals de diferents territoris de l'Estat espanyol per vèncer les tradicions invasores

És un joc plurilingüe i inclou expressions en les diferents llengües oficials, així com localismes i particularismes culturals

ÀNGEL SERRANO ZURITA

Halloween, Black Friday o Santa Claus. Aquests són només alguns exemples de l'assimilacionisme manifest per la societat espanyola amb la cultura nord-americana, producte d'un inoculat sentiment d'inferioritat respecte al gegant ianqui. Satiritzar aquesta realitat ha servit al creador de jocs denier Enric Aguilar, com a motor de la seua nova producció: Alakazum!
Personatges de cinc territoris de l'Estat, escollits, segons l'autor, per tenir una identitat més marcada (València, Andalusia, Catalunya, País Basc i Galícia), tracten de combatre aquesta situació en què algunes expressions culturals pròpies són reemplaçades per "invasions" estrangeres.
La idea d'aquest nou joc sorgeix després de l'èxit de vendes de la Fallera Calavera i vendre més de 20.000 unitats de la primera part, més 8.000 de l'expansió, sent un dels jocs d'aquesta classe més venut de tot el territori nacional, situant-se només per darrere de Virus, el joc més contagiós.

<<< Tornar a la portada