Assaig financer per a sanejar el CD Dénia: socis a partir de 300 euros

Ensayo financiero para sanear el CD Dénia: socios a partir de 300 euros
  31/08/2022
El club acumula un deute de 71.900 euros que la directiva de Juan Benavent tracta que siga reconeguda per l'assemblea

El CD Dénia segueix una temporada navegant sobre una espiral econòmica sense rumb ni eixida que sacseja els fonaments de l'entitat. Va ser de nou l'economia el tema estrela de l'assemblea de socis celebrada aquest dijous a la Casa de la Paraula de Baleària. Una cita que arriba tard, tal com van recordar els socis allí presents que van manifestar el seu suport a la directiva que presideix Juan Benavente, encara que no van deixar buit el calaix de les crítiques. 
    La directiva va proposar un parell d'experiments financers per a tractar de donar un gir a la dinàmica econòmica dels últims anys. Un d'ells, i que va resultar aprovat, va ser la modificació de l'estatut per a fixar la quota dels socis a partir dels 300 euros. “Toca posar diners”, va advertir el president, per a frenar la caiguda en barrina d'un club que arranca la temporada amb un dèficit de 71.900.000 euros i molts problemes extra esportius.
    La quota de 75 euros passarà a ser d'abonat, i es mantindrà una altra quota de 50 euros per a familiars de jugadors del juvenil. El president va advertir que comptabilitza entorn de 25 aficionats disposats a fer-se socis amb aquest nou pla des dels 300 euros. Un assaig miraculós o pegar-se un tir al peu que suposarà la transformació de la massa social del club. De fet, la gran majoria dels 220 socis actuals perdran si més no el seu vot. També un percentatge important dels a penes 15 assistents a l'assemblea deixaran de decidir sobre el futur del club si no aconsegueixen la xifra mínima, i passaran com a màxim a ser abonats. El Dénia deixarà de ser un club obert i seran 30 les persones que prendran les decisions, segons va apuntar l'ex directiu Javier Ferreres que va participar de la trobada.
    L'altra proposta financera, la del reconeixement del deute per part del club, no se sap si va ser aprovada o no. Alguns socis no ho veien clar, i el recompte de vots va quedar en l'aire. La directiva pretén que aqueixos diners que s'està injectant -entre altres coses per a pagar als jugadors- siga reconeguda per l'entitat. 
    “Per a retallar el dèficit caldrà fer miracles” va apuntar Benavent. Potser farà falta alguna cosa més. El desencantament i el pessimisme porten massa temps campant a pler entre els *groguets. Els temes recurrents de les últimes assemblees -la gestió de l'anterior directiva de Gema Estela, els assumptes judicials i la falta d'ajuda de l'Ajuntament, entre altres- ja passen a ser pesats i aporten poques solucions. Les constants vitals es trontollen i la directiva pretén que els socis acosten encara més el muscle.
    Entre els propòsits que va reiterar Benavent figuren que el club no es transforme en SAD i evitar que caiga en mans d'algun inversor. “No deixaré perdre el club”, va matisar el president.

L'ADEU DE PERLES PER TELÈFON

    I mentrestant problema econòmic, també es va parlar de futbol, però poc. Dels reforços del primer equip i de la resta de grups del club: juvenils i el femení. El soci va preguntar pels motius de l'acomiadament de l'anterior entrenador, Pere Perles. La directiva va deixar clar que van ser els resultats esportius els que van pesar en la decisió de no renovar a Perles, encara que el director esportiu, Antonio Lledó, va revelar la seua situació particular de no donar suport a aquesta mesura. Pel seu càrrec, li va correspondre comunicar la decisió a l'entrenador, i des d'aqueix moment es va trencar la que fins llavors havia sigut una relació més que cordial. La no renovació es va comunicar per via telefònica, va haver d'admetre Lledó.

<<< Tornar a la portada