L'associació SECOT arriba a la Marina Alta per a ajudar els emprenedors a posar en marxa els seus projectes 

La asociación SECOT llega a la Marina Alta para ayudar a los emprendedores a poner en marcha sus proyectos 
  26/10/2020

Professionals jubilats comparteixen la seua experiència en gestió empresarial amb altres persones de manera desinteressada 

J.V. BOLTA

No tots els emprenedors tenen la possibilitat d'acudir a algú amb experiència perquè els assessore l'hora de llançar els seus projectes. Pocs coneixen que acudir a l'associació SECOT pot ser una bona solució a l'hora de rebre una orientació que els ajude a fer els primers passos. I a més de forma gratuïta.

Fundada en 1989, SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) s'ha implantat a la Marina Alta per a contribuir a la creació de noves empreses o bé per a oferir solucions a les quals estan en dificultats. L'associació, que ja té presència a Alacant i a la província de València, està formada per professionals jubilats o encara en actiu que volen compartir el seu bagatge i coneixements en gestió empresarial amb altres persones. Tot això de manera altruista. 

La seua seu està en el Viver d'Empreses de Dénia, gràcies a un acord amb la Cambra de Comerç d'Alacant, que els ha cedit una oficina. I el seu delegat és Juan Moro, qui està participant en la posada en marxa d'un projecte presentat per tres emprenedors de Teulada. A més, han establit els primers contactes amb el Creama per a col·laborar. 

“ASSESSOREM, NO IMPOSEM” 

El principal camp d'acció de SECOT és orientar a l'autònom sobre els processos, gestions i tràmits que ha de realitzar per a la posada en marxa del seu negoci. Segons el delegat de l'associació a la Marina Alta, “nosaltres assessorem, no imposem”. 

Per a sol·licitar els serveis d'assessorament, cal fer-ho a través de la pàgina web secot.org i emplenar un formulari. A l'emprenedor se li assigna un dels més de 1.200 sèniors que hi ha a Espanya, en funció de la proximitat geogràfica o per la mena de formació. Després d'emplenar uns formularis, s'inicia l'elaboració d'uns informes amb la informació sobre els futurs clients i proveïdors i els processos que cal realitzar necessaris. Tot això es completa amb un pla de negoci per a tindre en compte tots els números. En tot cas, SECOT no exerceix funcions de consultoria sobre un tema puntual sinó que analitza el projecte en profunditat. 

Juan Moro afirma que en alguns casos als emprenedors se'ls aconsella que deixen de costat el seu projecte perquè no resulta viable econòmicament. 

Una altra de les funcions de SECOT és fer costat a empreses que, després de diversos anys en funcionament, no marxen correctament i els seus responsables veuen que hi ha alguna cosa que falla. “En aqueix cas”, apunta Moro, “algú de fora pot analitzar els teus processos i procediments i ajudar-te a detectar que alguna cosa que, com ho fas tots els dies, és costum i és llei, i potser aqueix costum has de canviar-la, corregir-la o fer alguna cosa amb ella. Si tu ho fas tots els dies no ho veus però si ve algú de fora i et diu: si canvies per b o b per c, funciona”. 

Subscriu-te!