La Comissió Europea torna a comptar amb Pedreguer per la Setmana Europea de les Municipalitats i les Regions

La Comissió Europea torna a comptar amb Pedreguer per la Setmana Europea de les Municipalitats i les Regions
  17/05/2023

L'Ajuntament de Pedreguer organitzarà un seminari sobre igualtat de gènere i esport que tindrà lloc a Brussel·les (Bèlgica) l'octubre del 2023 en el marc de la Setmana Europea de les Municipalitats i les Regions. Aquest fòrum europeu, de quatre dies de durada, està organitzat per la Comissió Europea i el Comitè de les Municipalitats i Regions d'Europa i reunirà institucions europees i representants d'entitats locals de tota la Unió Europea per debatre sobre cohesió, igualtat i sostenibilitat.

L'Ajuntament ja ha participat en dues ocasions en aquest esdeveniment i l'activitat que ha previst el municipi enguany ha estat escollida per l'organització de la Setmana Europea entre centenars de propostes. Pedreguer, que estarà representat per l'Ajuntament i, possiblement, el Club de Bàsquet, comptarà amb el suport d'una associació esportiva de Carvalhais (Portugal) i entitats europees de suport a la igualtat de gènere a través de l'esport.

Aquest seminari donarà a més continuïtat a les accions que l'Ajuntament realitza a nivell europeu per promoure la igualtat de gènere a través de l'esport, i als esforços que el municipi fa per posicionar algunes de les seues polítiques públiques en el debat europeu.

D'altra banda, el projecte europeu OlympicKids, del qual formen part l'Ajuntament i set entitats més de diferents països, ha estat també formalment llançat per la Comissió Europea, i celebrarà la seua primera sessió de treball els dies 19 i 20 de juny a Sarajevo (Bòsnia). En aquesta reunió de llançament, organitzada pel Comitè Olímpic bosnià, s'hi establirà una metodologia de treball per impulsar la promoció de valors en xiquets i xiquetes a través de l'activitat esportiva.

Al projecte participaran joves de 7 a 14 anys i altres municipis de Turquia, Grècia, Itàlia, França i Moldàvia. Amb el suport de la Comissió Europea, que finança la iniciativa, les i els joves esportistes aprendran i debatran sobre la inclusió a través de l'esport, la importància de l'activitat física i els principis de l'olimpisme, amb vista a la celebració dels Jocs de París 2024.

Pedreguer ha rebut del programa Erasmus de la Unió Europea més de 33.000 euros que estaran destinats a que joves de la localitat puguen participar en accions formatives i activitats esportives i enfortir les capacitats dels tècnics municipals en matèria de promoció de l'esport inclusiu.

<<< Tornar a la portada