La cursa de muntanya Gegant de Pedra d’Ondara arriba a una tretzena edició el 9 de febrer

  • La cursa de muntanya Gegant de Pedra d’Ondara arriba a una tretzena edició el 9 de febrer
  • La cursa de muntanya Gegant de Pedra d’Ondara arriba a una tretzena edició el 9 de febrer
  17/01/2023

El Club d'Atletisme d'Ondara i la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Ondara han organitzat per al diumenge 19 de febrer de 2023 la marxa i carrera per muntanya XIII Gegant de Pedra, que discorrerà per l’indret natural de la Serra de Segària.

La prova ha sigut presentada al claustre de l’Ajuntament per la Regidora d'Esports, Mar Chesa; el president del Club d'Atletisme d'Ondara, Miguel Moreno, i els membres del Club, Pep Giner, Maria José Català i Juan Ginestar. Tots elles han destacat que el GDP XIII estarà inclòs, per quarta vegada, al IV Circuit Trail la Marina, que es va iniciar el passat setembre per a continuar fins el mes de maig amb tretze curses a celebrar respectivament en els municipis d’Abdet, Forna, Xaló, Gata, Calp, Callosa d’En Sarrià, Senija, Pedreguer, Ondara, Laguar-Orba, Benialí, Pego i Confrides.

 

INTEGRADA EN EL IV CIRCUIT LA MARINA

 

        Així mateix han informat que els  corredors podran triar entre córrer 21 quilòmetres o bé 13,5. Distància aquesta última també establerta per a caminants.

        Els interessats el participar tenen al seu abast l’enllaç https://www.mychip.es/evento/gegant-de-pedra-ondara-23 i també de forma presencial a l'oficina d'assegurances Allianz d'Ondara en l’avinguda Doctor Flèming 36, per a formalitzar una inscripció que ha fixat com a quota 18 euros per a córrer 21 quilòmetres, i 12 euros per caminar o córrer la distància més reduïda.

 

21 QUILOMETRES PER A CURSA LLARGA I 13,5 PER A CURTA I CAMINADA

 

Finalment han detallat que l’'eixida ha quedat prevista al parc municipal de Segària per a les 8.30 hores del diumenge 19 de febrer per als corredors que opten pels 21 quilòmetres amb un desnivell de 1185 metres; a les 9 hores per als corredors que ho facen pels  13,5 quilòmetres -desnivell de 600 metres-, i a les 9.05 hores per als caminants –també amb desnivell de 600 metres. L'eixida i la meta seran al Parc Municipal de Segària, per tal de propiciar un recorregut per la serra de Segària i endinsar-se en els termes municipals d'Ondara, Beniarbeig, Benimeli, Ràfol d’Almúnia i El Verger.

Finalment han apuntat que l’arreplegada de dorsals podrà fer-se en Decathlon Ondara en horari de 10 a 21 hores el dissabte 18 de febrer, i també en la línia d'eixida del parc  de Segària el diumenge 19 de febrer des de les 7.30 hores.

La regidora d’Esports, Mar Chesa, ha agraït expressament la col·laboració de Protecció Civil, Policia Local, Centre Excursionista d’Ondara i dels Ajuntaments de Benimeli, Beniarbeig, Ràfol d’Almúnia i El Verger. En especial ha elogiat la disposició dels integrants del Club d'Atletisme d'Ondara per a donar-li continuïtat un any més al que s’ha convertit en una cursa de muntanya de referència en tota la geografia nacional.

        Des de l’organització s’ha informat que en aquest 2023, que afortunadament ja no compta amb les restriccions del COVID, es recuperarà la «torrada» que es feia els anys precedents a la pandèmia, la cual, en acabar la cursa, posarà a disposició dels participants entrepans de cansalada i llonganisses, i també coques per als que no mengen carn.

 

<<< Tornar a la portada