Canfali Marina Alta

L’oposició de Pedreguer tomba la proposta de l’equip de govern per regular la representació en els actes religiosos

L’oposició de Pedreguer tomba la proposta de l’equip de govern per regular la representació en els actes religiosos
  29/10/2016

L’alcalde confia en que es consensue un document per establir un protocol i no deixar la decisió en mans del govern de torn

Els grups de l’oposició PP, CUP i PSPV, han tirat per terra la proposta que l’equip de govern de Compromís va presentar al darrer plenari per tal de constituir un reglament que regule l’assistència dels representants municipals als actes de caràcter religiós. La proposta plantejava que no hi hauria representant municipal a les processons i actes de culte de les distintes religions i confessions que tenen lloc en el poble, excepte en aquelles englobades en les Festes de Juliol que patrocina el mateix Ajuntament. En aquest cas, hauria de ser l’alcalde o alcaldessa o persona en qui delegue qui representaria l’Ajuntament, assistint als actes juntament i en peu d’igualtat amb la resta de membres de la corresponent Comissió de Festes. Això sí, la proposta no tenia intenció de prohibir la participació en els actes dels membres de la corporació municipal, sempre que ho feren a títol personal i no com a representants del poble.

            Amb arguments distints, els grups de l’oposició votaren en contra de la proposta. Des de la CUP es va emparar en el mateix article de la Constitució que va fer servir el govern en l’exposició de motius que aval·laven la moció, i que fa referència a la aconfesionalitat de l’Estat Espanyol. “Si l’aconfessionalitat és suficient per no anar a la resta d’actes religiosos durant tot l’any, ho és també per no a anar als de les Festes de Juliol”, va matisar el seu portaveu, David Prats.

Cercar notícies
Agenda