Marga Guasch porta l'abstracció colorista de Matèria mediterrània a la Torre dels Ducs de Medinaceli del Verger

  • Marga Guasch lleva la abstracción colorista de Materia Mediterrànea a la Torre dels Ducs de Medinaceli de El Verger
  • Marga Guasch lleva la abstracción colorista de Materia Mediterrànea a la Torre dels Ducs de Medinaceli de El Verger
  20/10/2021

L'artista eivissenca Marga Guasch ha inaugurat la mostra Matèria mediterrània a la Torre dels Ducs de Medinaceli del Verger de la mà del projecte Llonges de la Cultura de la Fundació Baleària.

La tècnica d'aquesta última, Sandra Pilat, i una representació municipal encapçalada per l'alcalde Ximo Coll i el regidor de Cultura, Miguel Pou, han donat la benvinguda a la també historiadora de l'art i màster en conservació de Patrimoni Històric, que ha elogiat la rehabilitació de l'emblemàtic edifici i la seva posada en valor com a espai expositiu. "Ni en el millor dels meus somnis vaig imaginar comptar amb una meravellosa joia patrimonial d'aquest calibre per fer confluir les meves dues grans passions en la primera vegada que surto d'Eivissa per promocionar una exposició", ha afirmat per donar les gràcies a la Fundació Baleària i a l'Ajuntament per l'oportunitat de donar a conèixer les vint-i-obres abstractes realitzades durant aquest últim any, que destaca per la importància de la matèria i el color.

 

FINS AL 21 DE NOVEMBRE

 

"Són obres molt texturitzades, fruit d'una investigació personal, en què conflueixen dos dels moviments artístics sorgits en els anys 40 de segle XX: la pintura matèrica i l'expressionisme abstracte, el resultat són obres de gran format que investiguen el procés de materialitat i percepció de la pintura, dissolent la forma i la imatge a la recerca d'una tercera dimensió ".

En això ha detallat que totes les obres de la col·lecció tenen com a denominador comú la seva elaboració en totes elles realitzades en tècniques mixtes amb acrílics sobre llenç, de vegades, finalitzades amb pa de plata, or o coure. Segons apunta "són llenços molt empastats, inspirats en els fons de la mar, el Mar Mediterrani, i com incideix la llum de el sol a ells", per aclarir que el seu objectiu "no és un altre que convida a l'espectador a viure el moment i gaudir de l'obra, arribant, en ocasions a la introspecció personal ".

La mostra romandrà oberta a el públic fins al 21 de novembre en horari de dimarts a dissabte de 17 a 20 hores.
 

Subscriu-te!