Ojos Rojos, l'oportuna incorrecció

Ojos Rojos, la oportuna incorrección
  14/09/2019

Un festival de fotografia s'estén per la comarca tallers i exposicions d'autors espanyols i iberoamericans

Mili Sánchez, impulsora de la iniciativa: "cada vegada hi ha més llenguatge visual, però també més desinformació i incultura"

LLUÍS PONS

La fotografia, en la seua faceta creativa i plàstica, cobrirà la Marina Alta durant setembre i octubre amb el festival Ojos Rojos. La mostra es desenvoluparà en diferents escenaris de la comarca, amb mostres de fins a catorze autors espanyols i iberoamericans, a més de tallers i altres iniciatives vinculades a la imatge. Els impulsors de la iniciativa són Mili Sánchez i Mike Steel, creadors de la revista en línia de fotografia que porta el mateix nom, Ojos Rojos, i que té el seu epicentre a Xàbia, encara que també estén els seus dominis fins als municipis de Gata, Pedreguer i Dénia .
Ojos Rojos neix amb la intenció de repetir cada any i al refugi de festivals de fotografia com el Imaginària de Castelló, el Photon de València o el Photoalicante, les principals cites internacionals del gènere i amb les que pretén establir sinergies i vincles de col·laboració.
El títol del festival és un al·legat a l'estès error fotogràfic conegut amb el mateix nom -el efecte que produeix el flaix sobre els ulls de la persona o animal objecte de la fotografia-, però que per als seus creadors suposa un al·legat a l'error artístic i humà que en moltes ocasions amenaça una benedicció o una oportunitat. "Hem de deixar fluir els errors perquè en moltes ocasions són bons i es converteixen en oportunitats, com ha passat tantes vegades al llarg de la història", destaca Mili Sánchez.

<<< Tornar a la portada