OPINIÓ/NOÈLIA MIRALLES GILABERT (*): Compte enrere per les festes de Pedreguer

OPINIÓ/NOÈLIA MIRALLES GILABERT (*): Compte enrere per les festes de Pedreguer
  01/07/2022

Juliol de 2022, compte enrere per a les nostres festes, per fi. Sí, per fi.

I és que sembla mentida com una cosa tan menuda ens ha trastocat la vida de dalt a baix, com aquelles coses que sempre hem donat per fet van anar caient en qüestió de dies, com, de sobte, fa 3 anys de les últimes festes de Pedreguer.

Ser Comissió de Festes en una situació normal ja resulta complicat, qualsevol persona que haja passat per ací ho corroborarà, però ser comissió amb una pandèmia mundial pel mig, amb un bitxo ínfim posant-nos pedres al camí, és quasi missió impossible.

Però ací estem, juliol de nou, i ara sí, ja quasi podem sentir el soroll dels barrots dels palcos muntant-se, el rebombori de la gent que agafa forces per als 10 dies que vénen, la cançó i vídeo de les festes, els quintos i quintes que miren incansables el calendari i que, per fi, podran celebrar les seues festes.

Perquè no, no serà fàcil ser comissió en temps de pandèmia, però tampoc ho serà ser quinto o quinta i veure com a 4 mesos de les teues festes, eixes que portes esperant des de primària, es cancel·len. La quintà del 2020 va veure com s’esfumava el seu any i es retardava al 2021; el que tampoc esperaven probablement es que arribés 2021 i estiguérem en la mateixa situació. Per sort, el jovent del nostre poble és generós i responsable, i dues quintades han decidit ser una perquè totes i tots puguen tindre finalment el seu any.

La Comissió ha preparat amb molt d’esforç 10 dies plens d’activitats i actes, comptant amb artistes de fama mundial com els arxiconeguts King Africa i Henry Méndez, o les 30 (sí, 30!) entrades de bous i vaques que tindrem enguany. Des d’ací vos anime a participar i gaudir de cada acte i activitat, però sense oblidar-nos del respecte, la responsabilitat i el seny.

Que les ganes de festa i passar-ho bé no ens facen oblidar una cosa ben important, que NO ÉS NO, sempre, en qualsevol moment i situació, sense excuses. Totes i tots tenim dret a gaudir d’unes festes lliures i segures, sense que ningú ens moleste, agredisca o intente aprofitar-se de nosaltres.

Enguany també comptarem amb les voluntàries de la Campanya No és No recorrent els nostres carrers, i, a més, tindrem Punts Violeta fixos atesos per professionals, que esperem, de tot cor, que no tinguen feina, perquè això significa que som responsables.

Pedregueres, pedreguers, tornen les llums, els colors, les camises de colors, l’olor a pólvora i a canyís...

TORNEN LES FESTES DE PEDREGUER.

 

 

(*) Regidora de Festes

<<< Tornar a la portada