Pego, Els Poblets, Beniarbeig i Gata s’uneixen a la Carta per la prevenció i seguretat local de la Marina Alta

  • Pego, Els Poblets, Beniarbeig i Gata s’uneixen a la Carta per la prevenció i seguretat local de la Marina Alta
  • Pego, Els Poblets, Beniarbeig i Gata s’uneixen a la Carta per la prevenció i seguretat local de la Marina Alta
  20/02/2019

 

Els alcaldes de Pego, Enrique Moll, Els Poblets, Salvador Sendra, Beniarbeig, Vicente Cebolla i Gata, Magda Mengual han signat aquesta setmana la Carta per la prevenció i seguritat local de la Marina Alta per a treballar junt en cooperació per aconseguir una major cohesió social, territorial i en seguretat de la comarca.

        La signatura, efectuada en el saló de plenaris de Pego, ha tingut com a testimonis als responsables de l’àrea de Seguretat Ciutadana d’Ondara, José Ramiro, El Verger, Basili Salort, Dènia, Javier Scotto i Xàbia, Pepa Gisbert, junt als respectius caps de Policia Local d’El Poble Nou de Benitatxell, Benissa, Pedreguer i Llíber que van ser els primers en adherir-se a la proposta.

        Segons ha recordat el cap de Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort, la iniciativa pren forma en 2017 després d’haver arrancat en 2011 arrel de la necessitat de eliminar les fronteres entre termes que delimiten les actuacions en seguretat que es plantegen els responsables en la matèria.

        L’alcalde de Pego ha destacat com amfitrió de l’acte la perspectiva que atorga la iniciativa de cara a compartir els recursos humans, tècnics i materials entre el pobles més grans de la comarca, i els menuts que no tenen capacitat econòmica per a disposar d’un cos de Policia Local, per a contrarestar la reducció d’efectius de la Guardia Civil en els últims temps i mantenir la seguretat. Moll ha qualificat la iniciativa com “possible embrió” d’un cos que l’Agència Valenciana de Seguretat pretén desenvolupar a mig termini mitjançant la tramitació de l’oportuna legislació.  

        Per la seua banda, l’alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha obert les portes del document a tots els Ajuntaments de la Marina Alta, sota diferents tipus de conveni que contemplen la seua disponibilitat material i de recursos humans, encara que aquest últim aspecte es planteja com al principal entrebanc a l’hora de plasmar-ho a efectes de responsabilitat. No obstant, l’alcalde d’El Verger, Basili Salort, ha advocat per convocar una comissió per a tractar de concretar-ho com a fórmula de mancomunar servis de cara a formar una cos d’àmbit comarcal que optimitze recursos i done garanties en la matèria.  

       

 

Subscriu-te!