Pep Hierro lidera un club “amable” amb una filosofia basada en el treball,el respecte i l’aprenentatge des de la motivació i la democràcia

Pep Hierro lidera un club “amable” amb una filosofia basada en el treball,el respecte i l’aprenentatge des de la motivació i la democràcia
  08/07/2018

Handbol a Xàbia: de zero a l’elit autonòmica i nacional en 5 anys de la mà d’un educador social
 

Va crear un primer equip de presos a la Model de Barcelona i fuig de tòpics com el que diu que “allò important és participar”

LLUÍS PONS

L’èxit del handbol a Xàbia té nom i cognoms. Un club que amb només cinc anys ha acumulat més títols que equips ha tingut en la seua curta trajectòria. Primers provincials, desprès autonòmics i ara nacionals en les categories aleví, infantil i cadet. Tant en la modalitat de pista -on domina en l’àmbit provincial i s’assoma a l’elit en l’autonòmic- com en la de platja, on ha situat Xàbia en la part més noble del mapa nacional. Sembla que el camí encetat no té fi. Un educador social, Pep Hierro, ex jugador i ara entrenador, és qui lidera el projecte. L’ànima de l’entitat i el pare dels triomfs.

            Això últim no ho diu ell -no li agrada parlar en primera persona, i menys si és sobre els èxits-. Ho diu un dels pares que fa de portaveu, Santiago Tevenet, que a més ajuda en les tasques de direcció del club. Hierro és una persona humil, discreta i gairebé reservada, que amb la seua parla sense pausa i sense estridències transmet serenitat mediterrània. Això sí, quan ha de cridar als seus durant el partit ho fa. En la canxa amolla tota la passió pel seu esport i contagia a qui l’envolta. És una persona de conviccions humanes que es fa de respectar des del respecte. Aquest valor és, precisament, la pedra principal de la filosofia que ha instaurat al club.

<<< Tornar a la portada