Toñi Abellán, una vida dedicada a la guitarra

Toñi Abellán, una vida dedicada a la guitarra
  17/09/2018

Porta més de 50 anys com a professora i intèrpret

J.V. BOLTA

Es va criar en un ambient musical i molt jove va tenir la seua primera guitarra al dia següent de demanar-li-la al seu pare. "Des d'aleshores no m'he separat d'ella perquè ha estat la meua vida", recorda Antoñita Ballester Orquín, que aquesta setmana ha rebut el Premi a la Difusió de la Guitarra de Dénia. Han estat més de 50 anys dedicats a l'ensenyament i també a la interpretació com a component de diversos grups.
Toñi Ballester recorda amb emoció els dies en què tota la família cantava abans de sopar: "Mentre el meu pare tocava, la meua mare cantava. El meu germà gran tocava l'acordió; la meua germana, el piano i els altres germans també cantàvem ".
Va començar la seua trajectòria en la música amb 7 anys cantant en el grup Ronda de la Marina "que amenitzava grups de teatre d'aficionats de Dénia. El 1967, any en què va descobrir la guitarra, va formar el grup de folk Veus del Poble. Va ser llavors quan va aprendre a tocar l'instrument al costat del mestre Joaquín Boscà. Va completar la seua formació al Conservatori Superior Òscar Esplà d'Alacant, amb José Tomás.

<<< Tornar a la portada